Coursen met teven

Met loopse teven kan uiteraard niet gecoursd of gerend worden, maar ook na de loopsheid verdient het aanbeveling een bepaalde rustperiode in acht te nemen omdat het lichaam van de teef zich daarna instelt op dracht, hetgeen veroorzaakt word door hormonen ongeacht of de teef gedekt is of niet. Zo’n 9 weken na de loopsheid bereikt deze instelling zijn top, hetgeen zich kan uiten in opgezette melkklieren, melkafscheiding, geestelijke onrust zoals piepen en/of nestje maken, in een donkere hoek kruipen enz. Hierdoor is Uw teef al die tijd geestelijk en lichamelijk niet in conditie en is het dus beter om niet met haar te coursen of rennen.
Vaak zijn bij jonge teven de uiterlijke kenmerken van deze z.g. schijndracht zo gering dat de eigenaar het niet opmerkt. Vergeet echter niet dat de hormonen desondanks hun werk toch doen en Uw hond dus in disconditie is.
Een hond die niet in een goede lichamelijke en geestelijke conditie is gaat vaak storen en dat geldt zeker voor een teef die denkt dat ze pups krijgt. Storen is  vaak moeilijk af te leren, wees dus verstandig en handel in het belang van Uw hond en daarmee van Uzelf ook als dat betekent dat U 3 maanden niet kunt coursen en rennen met de hond.
Uw hond mag tot en met het jaar waarin hij 8 jaar oud wordt aan wedstrijden deelnemen, U hebt dus tijd genoeg!